Üzleti tervezés

Legfrissebb

Megjelent a Vállalati Fehér Könyv – gyakorlati tanácsok a cégek biztonságos működéséhez

Vállalati Fehér Könyv az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) megbízásából, a tárca járványmatematikai modellező és epidemiológiai projektje keretében, hazai vállalatok és kamarák bevonásával készült.

Mikor kartellezhetnek a családi vállalkozások?

Komoly bírsággal és akár szabadságvesztéssel is járhat, ha családi vállalkozások nem járnak el kellő alapossággal versenyjogi szempontból. Érdemes alaposan tájékozódni arról, hogy függetlenek-e egymástól a vállalatok, vagy egy vállalatcsoportban vannak.

Krízishelyzetek a vállalatoknál: 70 százalékuk már átélte, 29 százaléknak azonban nincs terve ilyen esetekre

Technológiai malőrök, kiberbűnözés, természeti katasztrófák – a cégvezetők többsége úgy gondolja, hogy a jövőben szembe kell néznie válsághelyzettel és majdnem 70 százalékuk már meg is tapasztalt ilyen esetet.

Kockázatkezelés és digitalizáció: barátok vagy ellenségek?

Bár számos szervezet már alkalmazza az új technológiákat belső ellenőrzési, kockázatkezelési és megfelelőségi funkciói részeként, az ebből származó lehetséges előnyöket mégsem sikerült teljes mértékben a digitális átalakulásba történő beruházásokkal kapcsolatos döntések szolgálatába állítani

Így készülhetnek fel a családi cégek a közelgő recesszióra

Újabb gazdasági visszaesés közeleg, hazánkba azonban várhatóan lassabban és kevésbé markánsan gyűrűzhet be a recesszió, mint tíz évvel ezelőtt.

Vállalkozónak nem feltétlenül kell születni

A vállalkozások szerint nem mindig segítség, ha a családban van már vállalkozói tapasztalat. Habár az üzleti show-ba jelentkező vállalkozások többsége azon a véleményen van, hogy a családban meglévő vállalkozói tapasztalat pozitív mintát és segítséget jelentett számára üzleti ötlete elindításakor, néhány cég mégis úgy látja, hogy pont ez tartotta őt távol saját vállalkozása megvalósításától.

Az új kkv-stratégia segíti a magyar vállalkozásokat a gazdasági szerkezetváltásuk során

A most elkészült, 2019-2030-as időszakra szóló kkv-stratégia segíti a magyar mikro-, kis- és középvállalkozásokat a gazdasági szerkezetváltásuk során


Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.