Hírek

Új kezekbe került az AEGON kelet-közép-európai üzletága

A Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) 2020. november 29-én megállapodást kötött az AEGON csoporttal az AEGON magyar, román, lengyel és török leányvállalatainak megvásárlásáról.

A VIG ezzel átveszi ezekben az országokban az AEGON nem-életbiztosítási és életbiztosítási üzletágát, a nyugdíjpénztárait, a vagyonkezelési tevékenységét, illetve a szolgáltató vállalatokat. A vételi összeg 830 millió euro. A tranzakció feltétele a szükséges felügyeleti, illetve versenyjogi engedélyek megszerzése. A tranzakció lezárására várhatóan 2021 második félévében kerül sor.

A fent nevezett vállalatok megvásárlásával a VIG tovább erősíti vezető szerepét Közép-Kelet Európában, Magyarországon a tranzakció révén a legnagyobb piaci szereplővé válik. Ezen felül a VIG bővíti is tevékenységi körét a régióban, egyrészt a nyugdíjpénztári üzletágban, illetve Törökországban először az életbiztosítási üzletágba is belép. A négy országban a díjbevétel volumen 2019-ben átszámítva 600 millió eurót, a nettó eredmény pedig mintegy 50 millió eurót tett ki.

Forrás: uzletem.hu


Ha tetszett, oszd meg másokkal is!


Ha kérdése van, írjon üzenetet!

Tapasztalt munkatársaink 24 órán belül e-mailben válaszolnak a megkeresésekre. Személyes konzultációt is kérhet!

Kapcsolat

Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.