Hírek

Exportfejlesztési pályázati programot hirdet a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) 200 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet a hazai kis- és közepes vállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében – ismertette Joó István, a tárca export növeléséért felelős helyettes államtitkára a KKM szerdai közleményében.

Tájékoztatásuk szerint a szaktárca a pályázati felhívás feltételeinek megfelelő legjobb projekteket – támogatási kategóriától függően – legfeljebb 10 millió forint értékű vissza nem térítendő támogatásban részesíti, a rendelkezésre álló forrás erejéig. A helyettes államtitkár hangsúlyozta: az Exportfejlesztési pályázati program jelenleg egyedülálló az elérhető állami támogatások között, mivel ágazattól függetlenül célzottan a már exportáló vállalkozások (és szakmai szervezetek) külpiaci megjelenését hivatott támogatni.

A pályázat keretében elsősorban külföldi kiállításokon és vásárokon való megjelenésre, árubemutatók szervezésére, marketing tevékenységre, vagy tanúsítványok megszerzésére igényelhető támogatás. A program támogatási intenzitása legfeljebb 60 százalék. A részletes pályázati felhívás és teljes pályázati dokumentáció a KKM honlapján, a http://exporthungary.gov.hu/ oldalon érhető el. A pályázatok benyújtására 2020. február 28-ig van lehetőség.

A pályázattal kapcsolatban további tájékoztatást a kiírást követően a KKM Exportfejlesztési Koordinációs Főosztálya nyújt a palyazat.exportkoord@mfa.gov.hu e-mail címen. A KKM az Exportfejlesztési pályázati program mellett 2020-ban is meghirdeti a Vízipari pályázati programot, amely 2020. február elején lesz nyilvános az érdeklődő vállalatok számára.

kormany.hu


Ha tetszett, oszd meg másokkal is!


Ha kérdése van, írjon üzenetet!

Tapasztalt munkatársaink 24 órán belül e-mailben válaszolnak a megkeresésekre. Személyes konzultációt is kérhet!

Kapcsolat

Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.