Hírek

Kutatás-fejlesztési mentorprogram indul

Mentorprogramot indít az NKFI Hivatal innovatív kkv-k részére a Horizont 2020 keretprogram korábban KKV eszköz, jelenleg EIC Accelerator néven futó pályázatára való felkészülés segítésére.

A pályázat keretében a kkv-k az innovatív, prototípus szintjén már létező fejlesztéseikből a nemzetközi piacon is versenyképes, nagy árbevételt hozó terméket/szolgáltatást hozhatnak létre. A nyertes pályázók a fejlesztéshez 0,5–2,5 millió eurós támogatást kaphatnak, továbbá befektetést a piacosításhoz. A pályázat folyamatos beadású évente négy értékelési határnappal. Az utolsó beadás határideje 2020 októbere.

A mentorálás az alábbiakat foglalja magában:

  • Tanácsadás a konkrét projekttel kapcsolatban (a fejlesztés újdonságtartalmának, valós piaci lehetőségeinek, a piacra jutás módjának vizsgálata; szellemitulajdon és annak védelme; a kkv által biztosítandó csapat alkalmasságának felmérése és a hiányzó kompetenciák beazonosítása; a projekt végrehajtásának megtervezése; üzleti számításokkal kapcsolatos tanácsadás, bemutatkozó előadás elkészítése).
  • A pályázat tervezetének átnézése: a formai és tartalmi elemek véleményezése; javaslatok megfogalmazása.
  • Felkészítés az interjúra: a bemutatkozó előadás prezentációja; a lehetséges interjúkérdések megbeszélése.

A mentorálást az EU-s pályázatok, az innovációmenedzsment és az üzletfejlesztés terén tapasztalt külső szakértők végzik.

A programra való regisztráció során megadott bemutatkozás alapján kerülnek kiválasztásra a mentorálandó vállalkozások.

NKFIH


Ha tetszett, oszd meg másokkal is!


Ha kérdése van, írjon üzenetet!

Tapasztalt munkatársaink 24 órán belül e-mailben válaszolnak a megkeresésekre. Személyes konzultációt is kérhet!

Kapcsolat

Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.