Hírek

Kamatmentes hitelt nyújt a kisvállalkozásoknak az állam

A gazdaság-újraindítási akcióterv részeként új hitelkonstrukcióról döntött a kormány. Kamatmentes kölcsönt nyújt a járvány miatt bajba került vállalkozásoknak.  

A hitel 10 évre 10 millió forintig igényelhető, törlesztését csak három év elteltével kell elkezdeni. A gazdaság újraindításának első szakaszában hozott intézkedések között említette a kormányfő lakásépítés áfájának 5 százalékra csökkentését, a 6 millió forintig terjedő kedvezményes lakás felújítási kölcsönt, amiből 3 millió forint vissza nem térítendő támogatás. Ide tartozik továbbá a 13. havi nyugdíj visszaépítése és a 25 év alatti fiatalok személyi jövedelemadó mentessége jövő január elsejétől.

A júliusban induló harmadik ütem a nagy fejlesztések időszaka lesz, ezen belül elsődleges a zöld energia alkalmazása, a körforgásos gazdaság felépítése, és a magyar gazdaság teljes digitalizálása. Ugyancsak tervben van egy hosszútávú, 8-10 évre szóló agrárfejlesztési program is.

A gazdaság újraindítás akciótervének második szakaszát április elsejére tervezik. Ezen belül kezdődne meg 1500 vagy akár 2000 milliárd forintos felsőoktatási fejlesztési terv megvalósítása. A magyar felsőoktatás átalakul, és sokkal hatékonyabbá válhat.


Ha tetszett, oszd meg másokkal is!


Ha kérdése van, írjon üzenetet!

Tapasztalt munkatársaink 24 órán belül e-mailben válaszolnak a megkeresésekre. Személyes konzultációt is kérhet!

Kapcsolat

Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.