Hírek

Megújul a Széchenyi Kártya Program Július elsejével folytatódik a Széchenyi Kártya Program Megújul a Széchenyi Kártya Program Július elsejével folytatódik a Széchenyi Kártya Program

A kormány 2022. június 16-i ülésén megtárgyalta a hazai kkv-szektor versenyképességének elősegítését és tartós növekedési feltételeinek megteremtését szolgáló, különböző támogatott finanszírozási lehetőségeket kínáló Széchenyi Kártya Program eredményeit, és döntött a Program megerősítéséről. A kormány döntésének köszönhetően a Széchenyi Kártya Program továbbra is rendkívül kedvező feltételek mellett folytatódik, sőt a kormány az energiaválság okozta megnövekedett energia többletköltségek finanszírozásának könnyítése, valamint a hatékonyságnövelő és technológiaváltást segítő beruházások elősegítése érdekében két új speciális, kiemelten támogatott hitelkonstrukciót is bevezet.

A Széchenyi Kártya Program MAX hiteltermékei:

  • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX: a napi működési költségek biztosításához. Az igényelhető hitelkeret a korábbi 100 millióról 250 millió forintra emelkedik, a hitel maximális futamideje ezentúl akár 3 év is lehet, évi fix 3,5 % (az Energiakártya esetén 1%) kamatozás mellett.
  • Széchenyi Likviditási Hitel MAX: a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszköz beszerzésekhez, 3 éves futamidőre, évi fix 3,5 %.
  • Széchenyi Beruházási Hitel MAX: szinte minden beruházási hitelcél finanszírozásához az agrárszektorban is. A hitel futamideje továbbra is maximum 10 év, az igényelhető hitelösszeg akár 400 millió forint. A konstrukció keretében finanszírozható hitelcélok köre kibővül, a hitel használható a klasszikus beruházási célok (mint pl. új és használt gép, berendezés, ingatlan, egyéb tárgyi eszköz beszerzés) mellett hitelkiváltásra, üzletészvásárlásra, ezenkívül agrár célú beruházások megvalósítására is. A hitel kamata évi fix 1,5%, illetve energiahatékonyságjavítást és technológiaváltást segítő hitelek esetén évi fix 0,5%.
  • Széchenyi Mikrohitel MAX: a kormány döntése értelmében továbbra is lehetőséget biztosít a legkisebb, illetve a hitelpiacon korlátozott hitelfelvételi lehetőséggel rendelkező, akár kezdő mikro- és kisvállalkozások beruházási céljainak megvalósítására (pl. ingatlan vásárlás, egyéb tárgyi eszköz finanszírozásra) évi fix 1% kamat mellett. A hitel maximális futamideje 10 év.
  • Széchenyi Lízingkonstrukció MAX: pénzügyi lízingügyletek finanszírozására. A konstrukcióban a beruházási hitelek kiegészítéseként sor kerülhet mindenféle új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések és eszközök pénzügyi lízing keretében történő finanszírozására, akár 10 éves futamidővel. A lízing kamata évi fix 3,5%.

A Program minden konstrukciója esetében a kamat a teljes futamidő alatt fix a vállalkozások kiszámítható teherviselése érekében.

További információk és a részletes igénybevételi feltételek hamarosan a www.kavosz.hu oldalon érhetőek el.

A Széchenyi Kártya Program MAX fenti elemei 2022 júliusától érhetőek el országszerte a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban.


Ha tetszett, oszd meg másokkal is!


Ha kérdése van, írjon üzenetet!

Tapasztalt munkatársaink 24 órán belül e-mailben válaszolnak a megkeresésekre. Személyes konzultációt is kérhet!

Kapcsolat

Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.