Hírek

Növekedési Hitelprogram Fix

A program keretében a jegybank 0 százalékos kamatozású, legfeljebb 10 éves futamidejű refinanszírozási hitelt nyújt a hitelintézeteknek, amit azok egyrészt egy felülről korlátozott éves költség (a továbbiakban: kamatmarzs) mellett kölcsön vagy pénzügyi lízing formájában továbbhiteleznek a KKV-knak (a továbbiakban KKV Szerződés), másrészt ugyanezen cél érdekében refinanszíroznak pénzügyi vállalkozásokat.

A hitelintézet és a refinanszírozó hitelintézeten keresztül a pénzügyi vállalkozás a program keretében kapott kölcsönt a teljes futamidő alatt legfeljebb 2,5 százalék éves kamatmarzs melletti kölcsön, vagy pénzügyi lízing nyújtásával adhatja tovább a KKV számára.

A KKV-knak a program keretében nyújtható hitel összegének alsó határa 3 millió forint, felső határa 1 milliárd forint.

A programban kizárólag új beruházási hitelek folyósítására van lehetőség az alábbi korlátozásokkal

(Forgóeszköz-finanszírozási kölcsön a programban nem nyújtható.):

Beruházási kölcsön alatt a jelen program alkalmazásában a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Szmt.) 25. §-a szerint meghatározott immateriális javak és az Szmt. 26. §-a szerint meghatározott – használt vagy új – tárgyi eszközök beszerzésére, a már meglévő vagy bérelt, illetve lízingelt (amennyiben a beruházás aktiválásra kerül) eszközök átalakítására, korszerűsítésére és kapacitásuk bővítésére nyújtott KKV kölcsönt kell érteni.

A program keretében csak olyan eszköz vásárolható, amely a vállalkozás üzleti tevékenységét szolgálja.

(Személygépkocsi beszerzése kizárólag abban az esetben finanszírozható, ha a KKV főtevékenysége 2018. június 30-tól folyamatosan személyszállítás.)

Az ingatlan-nyilvántartásban az épület fő rendeltetési jellege szerint lakóingatlanként vagy üdülőként nyilvántartott ingatlan tulajdonjogának megszerzésére, építésére, bővítésére, felújítására vagy átalakítására a program keretén belül csak abban az esetben folyósítható beruházási hitel, ha a KKV a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásának részletes feltételeiről és a szálláshely-üzemeltetési engedély kiadásának rendjéről szóló 239/2009. (X.20.) Korm. rendelettel szabályozott tevékenységek közül a Korm. rendelet 2.§ c)-g) alpontjaiban meghatározott, szálloda, panzió, kemping, üdülőház, közösségi szálláshely üzemeltetését végzi vagy fogja végezni ebben az épületben.

Összefoglaló információk a hitelről:

  • Keretösszeg: 1000 Mrd Ft
  • Szerződéskötési időszak: 2019.01.01-től
  • Devizanem: forint
  • Fizetendő kamat mértéke: évi max. 2,5%
  • Felvehető hitel maximális összege: 1 Mrd Ft
  • Futamidő: 3-10 év
  • Rendelkezésre tartási időszak: maximum 2 év
  • Lehetséges hitelcél: új beruházási hitelek (beleértve a lízinget is).

A projektek előzetes értékelésében készséggel segítünk! Ide kattintva írhat üzenetet.


Ha tetszett, oszd meg másokkal is!


Ha kérdése van, írjon üzenetet!

Tapasztalt munkatársaink 24 órán belül e-mailben válaszolnak a megkeresésekre. Személyes konzultációt is kérhet!

Kapcsolat

Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.