Hírek

504 millió eurót kap Magyarország munkahelyvédelemre!

Elfogadta az Európai Bizottság Magyarország igényét a SURE munkahelyvédelmi programban való részvételre, melynek köszönhetően Magyarország 504 millió euró kölcsönt kap.

“Deutsch Tamás hétfőn posztolt arról a Facebookon, hogy Magyarország félmilliárd euró nagyságú összeget kap az unió SURE nevű programjából. Az értesülést szerdán megerősítette az Európai Bizottság. A bejelentés szerint 504 millió eurónyi kölcsönt javasolnak Magyarország számára, a javaslatot az Európai Tanács elé terjesztik majd.

A SURE alap összesen 100 milliárd eurós nagyságban nyújt hitelt a tagállamok rövidtávú munkahelymegtartó, illetve bérkiegészítő programjaira. Első körben augusztus végén fogadott el tagállami igényeket a bizottság. A magyar pályázat kérdése húzódott a legtovább, mert a bizottság vizsgálta, hogy a magyarországi programok megfelelnek-e a bizottsági feltételeknek.

Stábunk hétfőn érdeklődött az ügyben a bizottságnál, akkor azt mondták, a tárgyalások még folyamatban vannak a magyar hatóságokkal a technikai részletekről. A program az unió kiváló hitelminősítését kihasználva nyújt kedvező kölcsönt a tagállamoknak. Eddig 17 tagállamnak 87,8 milliárd eurót ítéltek meg.”

hu.euronews.com


Ha tetszett, oszd meg másokkal is!


Ha kérdése van, írjon üzenetet!

Tapasztalt munkatársaink 24 órán belül e-mailben válaszolnak a megkeresésekre. Személyes konzultációt is kérhet!

Kapcsolat

Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.