Hírek

ÚJ EGYEDI DÖNTÉSSEL NYÚJTHATÓ VERSENYKÉPESSÉG-NÖVELŐ TÁMOGATÁSI PROGRAM KÖZÉP- ÉS NAGYVÁLLALATOKNAK

Összhangban az Európai Bizottság 2021. május 6-án született jóváhagyó döntésével, a Külgazdasági és Külügyminisztérium új versenyképesség növelő támogatási programot indított el, melynek lebonyolító szerve a HIPA Nonprofit Zrt. A koronavírus-járvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatásról szóló 7/2020. (IV.16.) KKM rendelet módosítása alapján, a támogatási program 2021. május 10 -től Magyarország egész területén, közép- és nagyvállalatok számára elérhető.

A koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítésére a magyar kormány egy új támogatási programot hozott létre, melynek célja a magasabb hozzáadott értékű feldolgozóipari vállalatok termelékenységének növelése, valamint az országos átlagtól elmaradott megyék fejlődésének elősegítése.

A támogatási program keretein belül Magyarország egész területén vissza nem térítendő készpénztámogatást igényelhetnek azok a legalább 50 főt alkalmazó közép- és nagyvállalkozások, amelyek a koronavírus-járvánnyal összefüggésben árbevételük vagy megrendelésállományuk tekintetében legalább 25%-os visszaesést szenvedtek el.

A támogatás feltétele minimum 2 millió euró értékű beruházás megvalósítása 2022. december 31-ig, valamint a meglévő munkavállalói létszám fenntartása mellett minimum 25 új munkahely megteremtése, vagy a vállalati árbevétel és bértömeg tekintetében mindösszesen 15%-os növekmény elérése, és ezen növekmény fenntartása a beruházás befejezését követő két évben.

A támogatás maximális mértéke 1,8 millió euró, azzal, hogy a fejlett megyékben a támogatás mértéke nem haladhatja meg a beruházási költségek 20%-át, míg a kevésbé fejlett megyékben (Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy és Baranya megye) a beruházási költségek 33%-át.


Ha tetszett, oszd meg másokkal is!


Ha kérdése van, írjon üzenetet!

Tapasztalt munkatársaink 24 órán belül e-mailben válaszolnak a megkeresésekre. Személyes konzultációt is kérhet!

Kapcsolat

Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.