Tudástár

Tőkebefektetés vállalkozásoknak

A tőkebefektetés egy olyan finanszírozási forma, amely se nem támogatás, se nem hitel.

Egy harmadik személy olyan módon nyújt segítséget egy vállalkozásnak, hogy legfeljebb 49%-os tulajdonjogot szerez. Tehát az eredeti tulajdonos továbbra is többségben marad, ám ezekben az esetekben általában kikötésre kerül, hogy nagyobb döntéseknl- mint például egy hitelfelvétel- egyeztetés szükséges, valamint meghatározott időszakonként adatszolgáltatást is szükséges biztosítani a befektetők felé.

A kockázati tőkebefektetés, a sima tőkebefektetéssel szemben, jellemzően egy olyan vállalkozásba történő befektetést jelent, amely magas kockázattal jár, amelynek oka lehet, hogy a vállalkozás kezdő vagy olyan piacon tevékenykedik, ahol az iparág jelentős kockázatot hordoz. A kockázati tőke befektetők a cég életének korai szakaszában lépnek be, és olyan ötleteket, know-howt, tudást keresnek amelyben nagy a növekedési potenciál, és nagy valószínűséggel sikeres lesz. Vagyis a befektetők azt várják, hogy az ötlet, a cég sikeressége révén megsokszorozzák befektetésüket


Ha tetszett, oszd meg másokkal is!


Ha kérdése van, írjon üzenetet!

Tapasztalt munkatársaink 24 órán belül e-mailben válaszolnak a megkeresésekre. Személyes konzultációt is kérhet!

Kapcsolat

Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.