Kutatás fejlesztés

Legfrissebb

Újabb 20 milliárd forint támogatás a hazai vállalatok innovációira

A munkahelyteremtést és Magyarország versenyképességének erősítését is szolgálja a PIACI KFI pályázati konstrukció is, amelynek keretében most újabb 20 milliárd forint támogatásra pályázhatnak az érdeklődők – jelentette be Schanda Tamás.

Hamarosan elérhető a kkv-k innovációs tevékenységeit támogató pályázat!

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett Felhívás célja a mikro- és kisvállalkozások innovációs tevékenységének ösztönzése piacorientált innovációs projektjeik támogatásával.

Hamarosan elérhető a piacképes termék vagy szolgáltatás fejlesztését támogató pályázat!

A pályázati felhívás célja a piacképes termék vagy szolgáltatás fejlesztése. Lehetőség van már meglévő prototípus piaci termékké fejlesztésére is. A fizikai befejezésig piacra vihető termék, technológia, szolgáltatás előállítása szükséges. A fenntartási időszak során kiemelten fontos a kutatás-fejlesztési tevékenység során létrejövő eredmény piaci hasznosulása, melyet a támogatási kérelemben részletesen ismertetni kell (piac, árbevétel növekedésének várható mértéke).

Hamarosan elérhető a vállalatok innovációs fejlődését támogató pályázat

A Felhívás célja az NKFIH előminősítéssel rendelkező vállalkozások rövid időn belül növelő kísérleti fejlesztési tevékenységek megvalósításának támogatása oly módon, hogy a támogatásban részesülők alkalmasak legyenek a korszerű, digitális vagy Ipar 4.0-as megoldások kifejlesztésére, gyártására, szállítására, és beüzemelésére közép- illetve nagyvállalkozások számára.

Gazdaságvédelmi akcióterv: 2020. április 15-től lehet jelentkezni a kutatási, fejlesztési és innovációs támogatásokra

Munkahelyük megvédése érdekében bértámogatásban részesülnek a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) szektor magasan képzett munkavállalói.

Energetikai innovációs mintaprojekteket támogató pályázatok indulnak

Energetikai innovációs mintaprojekteket támogató pályázati kiírások jelentek meg március végén, négy témakörben, 12 milliárd forintos keretösszeggel.

K+F támogatással gyorsabb a növekedés

A K&F támogatást nyerő cégek 1 forint támogatásra 5 év alatt átlagosan 36,6 forint bevétel-növekedést értek el és 5,9 forinttal nőtt az EBITDA-juk – derül ki a Via Credit felméréséből.

K+F: 100 millió feletti támogatás a nagyvállalatnál térül meg

A kutatás-fejlesztési célú támogatást nyerő cégek sokkal nagyobb árbevétel- és EBITDA- növekedést értek el 5 éves távon, mint azok, amelyek más jellegű támogatást kaptak vagy egyaltalán nem jutottak támogatáshoz – derül ki a Via Credit és az OPTEN felméréséből, amelyet a 100 millió forint feletti támogatási tartományban végeztek.


Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.