Számvitel

Legfrissebb

2022. szeptember 1-től hatályon kívül helyezik a kisadózó vállalkozások tételes adójának szabályait

A kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló 2022. évi XIII. törvény 2022. szeptember 1-től hatályon kívül helyezi a kisadózó vállalkozások tételes adójának szabályait. A kata újraszabályozásával 2022. szeptember 1-től ezt az adózási formát nem alkalmazhatják azok az egyéni vállalkozók, akik nem szerepelnek az egyéni vállalkozók nyilvántartásában, valamint azok sem, akik a vállalkozást nem főállásban, hanem heti […]

Négy terület, amire a jövő pénzügyi vezetőinek fókuszálniuk kell

A pénzügyi vezetők a munkaerőhiánytól tartanak leginkább, és mindössze 4 százalékuk gondolja, hogy vállalatuk jelenlegi digitális megoldásai úttörőnek számítanak – derül ki a PwC Future of Finance kutatásából.

Minimálbér, garantált bérminimum: 2020

Megszületett és bejelentésre került a 2020. évi minimálbér és garantált bérminimum összege. A korábbi, kétéves bérmegállapodásban lefektetett, 8 százalékos minimálbér növekedéssel és garantált bérminimum emeléssel kell tervezni 2020 januárjától a teljes munkaidőben dolgozók fizetése esetében – hívja fel a figyelmet az RSM Hungary.

Gyorsabban kaphatják vissza az áfát a kkv-k

Az ellenőrzést és kockázatelemzést végzők átcsoportosításával azt is biztosítják, hogy csak a valós, jogszerűen igényelt összegek kerüljenek vissza a vállalkozásokhoz 30, illetve 20 nap alatt; a visszaélésszerű, költségvetésnek kárt okozó adózókat pedig kiszűrjék a tisztességes igénylők közül.

Fuvarozás, szállítmányozás: teljesen átalakult a számlázás gyakorlata

Teljesen át kellett alakítaniuk számlázási gyakorlatukat a fuvarozó és szállítmányozó cégeknek 2019-ben, ugyanis egy Európai Bírósági ítélet miatt az eddigi szabályozás megváltoztatására volt szükség.

Családi vállalkozások tranzakciói: mire kell odafigyelni?

A családi vállalkozások nemzeti gazdaságokban betöltött szerepe kiemelt a közép-európai régióban.

NAV bankszámlaszámok változása 2020. január 1-től

2020.01.01-től megváltozott néhány NAV bankszámlaszám, melyet a NAV a honlapján tett közzé.

Így adózunk 2020-ban

Idén csaknem minden számlát látni fog a NAV, bevezették a négygyermekes anyák szja-kedvezményét, összevonják a járulékokat és csökken a kiva kulcsa – ezek a legfontosabbak a 2020-ban hatályba lépett adóváltozások közül. Az idei adóváltozások adócsökkentést és adminisztrációs egyszerűsítéseket jelentenek.


Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.