Adózás

Legfrissebb

2022. szeptember 1-től hatályon kívül helyezik a kisadózó vállalkozások tételes adójának szabályait

A kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló 2022. évi XIII. törvény 2022. szeptember 1-től hatályon kívül helyezi a kisadózó vállalkozások tételes adójának szabályait. A kata újraszabályozásával 2022. szeptember 1-től ezt az adózási formát nem alkalmazhatják azok az egyéni vállalkozók, akik nem szerepelnek az egyéni vállalkozók nyilvántartásában, valamint azok sem, akik a vállalkozást nem főállásban, hanem heti […]

EKAER: 2021. január 1-től ismét változik a szabályozás

2021. január 1-től módosulnak az adózás rendjéről szóló törvény EKAER-re vonatkozó szabályai. Változik például, hogy mely termékek lesznek a közúti áruforgalmat ellenőrző rendszerben bejelentéskötelesek.

Új Tbj.: Változnak a nyugdíj melletti keresőtevékenység, a nyugdíj-szüneteltetés és a nyugdíj-növelés szabályai

A 2020. július 1-jétől hatályba lépett új Tbj, a 2019. évi CXXII. törvény rendelkezéseihez kapcsolódva júliustól több mint húsz helyen változtak a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény, azaz a Tny. szabályai.

Jelentős adóügyi könnyítésekről döntött a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs

A családok és a vállalkozások érdekében jelentős adóügyi könnyítésekről döntött Gazdaságvédelmi Operatív Törzs - jelentette be a testület hétfői ülését követően a pénzügyminiszter.

Új törvény az adó-és adminisztrációs könnyítések érdekében

A koronavírus-járvány ellenére a gazdaságvédelmi intézkedések keretében a kormány adó- és adminisztrációcsökkentő politikája folytatódik.

Enyhítik a beruházások társasági adózási korlátját

Enyhítéseket vezet be a 171/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet a beruházások társasági adózási korlátja tekintetében.

Végleges az adócsomag

A 2019. december 3-án megszavazott adótörvény megerősítette a korábban már beharangozott módosításokat. Bővül az online számla kötelezettség, a családi vállalatok generációváltását segítik szja-változások is, a NAV az adókijátszás visszaszorítását erősítő. ún. „holland levelének” szabályozása is változik

100 000 forintnál nagyobb kata-tartozása volt az év végén?

Mire figyeljen a kisadózó, ha tartozása van? A NAV válaszol.


Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.