Cégalapítás

Legfrissebb

Vállalkozási tevékenység szüneteltetése, szüneteltetés utáni folytatása, valamint megszűntetése

Az egyéni vállalkozói tevékenységet legalább egy hónapra, de legfeljebb két évre lehet szüneteltetni (a 2017.01.01. előtt elindított szünetelések kivételével, amelyekre ötéves időkorlát vonatkozik). Ha a két (öt) év letelte előtt úgy döntünk, hogy szeretnénk folytatni a vállalkozási tevékenységünket, be kell jelentenünk a nyilvántartást vezető szerv felé ezt a szándékunkat.

A cégalapítás első tíz lépése

A cég alapítását megelőzően olyan döntéseket kell meghozni, amelyek hosszú távú kihatással lehetnek a működésre, így célszerű azokat jól átgondolni.

Családi vállalkozások tranzakciói: mire kell odafigyelni?

A családi vállalkozások nemzeti gazdaságokban betöltött szerepe kiemelt a közép-európai régióban.

Mikor és miért alakítsuk vállalkozásunkat cégcsoporttá?

Míg egy tipikus családi kis- vagy középvállalkozást jellemzően egyetlen cég testesít meg, addig a nagyvállalatok rendszerint számos cégből álló cégcsoport formájában működnek. Hogyan jönnek létre a cégcsoportok, mi indokolja a létrehozatalukat? Mikor érdemes cégcsoport létrehozatalába kezdeni?

FlixCar néven új telekocsi platform indult Franciaországban

A FlixMobility buszokat és vonatokat magába foglaló hálózata új elemmel egészül ki. Franciaországban indult a szolgáltatás, később további országokban is megjelenhet.

Vállalkozónak nem feltétlenül kell születni

A vállalkozások szerint nem mindig segítség, ha a családban van már vállalkozói tapasztalat. Habár az üzleti show-ba jelentkező vállalkozások többsége azon a véleményen van, hogy a családban meglévő vállalkozói tapasztalat pozitív mintát és segítséget jelentett számára üzleti ötlete elindításakor, néhány cég mégis úgy látja, hogy pont ez tartotta őt távol saját vállalkozása megvalósításától.

Egy hét maradt a csoportos társasági adózás választására

November 20-ig jelentkezhetnek be a csoportos társasági adózásra az adóhatóságnál azok a társaságok, amelyek 2020-tól így kívánnak adózni, kihasználva az ebben rejlő költség- és adómegtakarítási lehetőségeket.


Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.