Export

Legfrissebb

Megújítja együttműködési megállapodását az MKIK, az EXIMBANK és a MEHIB

A magyar export ösztönzése, a vállalkozások exporttevékenységének megalapozása és bővülése érdekében, valamint a külgazdasági feltételrendszer javítása és a külkereskedelmi forgalom lebonyolításának biztonságosabbá tétele érdekében megújította háromoldalú együttműködési megállapodását a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a Magyar Export-Import Bank Zrt. (EXIMBANK) és a Magyar Exporthitel Biztosító Zrt. (MEHIB).

Termékexport adómentessége: fontos döntést hozott az Európai Bíróság

Az Európai Unió Bíróságának a közelmúltban közzétett döntése alapján az exportértékesítés adómentességének nem feltétele a kiviteli vámeljárás lefolytatása. Az ítélet fontos változást hozhat az exportáló hazai cégek számára is.

2,7 milliárd euró volt a szolgáltatás-külkereskedelmi többlet a III. negyedévben

2019 III. negyedévében a szolgáltatások euróban számított exportja 6,3, importja 3,8 százalékkal nőtt az előző év azonos negyedévéhez képest; az aktívum 2,7 milliárd euró volt, 266 millió euróval több a 2018. III. negyedévinél – tájékoztatott a KSH.

Exportfejlesztési pályázati programot hirdet a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A Külgazdasági és Külügyminisztérium 200 millió forint keretösszegű pályázatot hirdet a hazai kis- és közepes vállalkozások külpiaci tevékenységének előmozdítása érdekében.

Borpromóciós pályázat indul jövőre

A magyar borok értékesítésének támogatására 12 millió euró értékben borpromóciós programot indít az agrártárca jövőre.

Kutatás-fejlesztési mentorprogram indul

Mentorprogramot indít az NKFI Hivatal innovatív kkv-k részére a Horizont 2020 keretprogram korábban KKV eszköz, jelenleg EIC Accelerator néven futó pályázatára való felkészülés segítésére.


Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.