Munkaügy

Legfrissebb

Újabb gazdaságsegítő intézkedések!

A kedd éjféltől életbe lépő intézkedések között több olyan is akad, amelyek a gazdaság működését segítik, a munkáltatóknak jelentenek könnyítést a járványhelyzet negatív hatásai ellen.

504 millió eurót kap Magyarország munkahelyvédelemre!

Elfogadta az Európai Bizottság Magyarország igényét a SURE munkahelyvédelmi programban való részvételre, melynek köszönhetően Magyarország 504 millió euró kölcsönt kap.

Új Tbj.: Változnak a nyugdíj melletti keresőtevékenység, a nyugdíj-szüneteltetés és a nyugdíj-növelés szabályai

A 2020. július 1-jétől hatályba lépett új Tbj, a 2019. évi CXXII. törvény rendelkezéseihez kapcsolódva júliustól több mint húsz helyen változtak a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény, azaz a Tny. szabályai.

Járványügyi intézkedések a szabadságolásokra vonatkozóan

"milyen lehetőségei és kötelezettségei vannak a munkáltatónak és a munkavállalóknak ebben a rendkívüli helyzetben, illetve milyen mértékben kontrollálhatja a munkáltató, hogy a munkavállaló hol és milyen körülmények között tölti a szabadságát?"

Hogyan látja a világot a „talajvesztett generáció”?

Egyre fontosabb az Y és Z generáció számára, hogy egy vállalkozás vagy egy munkahely milyen hatással van a társadalomra. Az idén nyolcadik alkalommal megjelenő Deloitte Millennial Survey kutatás rámutatott arra, hogy a mai 20-36 év közötti fiatalok szívesebben utaznának, minthogy lakást vegyenek.

Gazdaságvédelmi akcióterv: 2020. április 15-től lehet jelentkezni a kutatási, fejlesztési és innovációs támogatásokra

Munkahelyük megvédése érdekében bértámogatásban részesülnek a kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) szektor magasan képzett munkavállalói.

Bértámogatás a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében

Bemutatjuk, hogyan működik és mit kell tudni a bértámogatásról a munkavállalók csökkentett munkaidőben történő foglalkoztatásával kapcsolatban.

Ezeket feltétlenül tudnia kell, ha szakmát akar tanulni

A Magyar Közlönyben megjelent az Országos Képzési Jegyzék módosításáról szóló kormányrendelet a 2020. szeptember 1-jétől oktatható szakképesítések listájával.


Rólunk

2007 óta segítjük a magyar vállalkozókat tanácsadással, kapcsolati tőkével és információval.

Szolgáltatásunk közé tartozik minden olyan pénzügyi és gazdasági tanácsadási tevékenység, ami egy sikeres projekthez, fejlesztéshez, beruházáshoz kell. Már több, mint 10 milliárd forint értékben szereztünk támogatást különböző projektekhez.